22 Nisan 2015 Çarşamba

Fırınsız Kurabiye

            
                        FIRINSIZ KURABİYE



   Kurabiye sevmeyen var mı? Peki petibör bisküvi? Peki çikolata?  Çocukluğunuzda petibör bisküviyi  şekerli çayınıza batırıp batırıp iştahla yediyseniz bu kurabiyeyi çok seveceksiniz! :) 

Gerekenler :
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema
- Süslemesi için; 1 kalıp çikolata (80 gr)

Gelelim yapımına :)

   Petibör bisküviyi rondoda un haline getirin. Şekeri tavada kahverengi, sıvı hale gelene kadar eritin. Eriyen şekerin içine kremayı ekleyin. Krema eklendiğinde şeker tekrar katılaşacaktır. Panik yok. :D Şeker kremanın içinde tekrar eriyene kadar karıştırarak pişirin. Şeker eriyince altını kapatın, ocaktan alın. 
   Şeker-krema karışımının ılıması için 5 dakika kadar bekleyin. Ilıyan karışıma un haline getirdiğiniz bisküvileri ilave edin, yoğurarak hamur haline getirin.
   Elde ettiğiniz hamuru elinizle veya merdane yardımıyla açın, kesme kalıplarıyla istediğiniz şekil ve boyutta kesin. Ortasına bir gazoz kapağı bastırarak çukurlaştırın. Çukurların içine benmari usulü erittiğiniz çikolatadan dökün. Buzdolabında 4-5 saat kadar dondurduktan sonra servis edin. 
   Yanına çay demlemeyi de unutmayın. :) 



2 yorum:

  1. Muhteşem bir tarif bu . Hemen denemeleyim . Teşekkürler canım tarif için :)

    YanıtlaSil
  2. waw süper fir tarif bu. Seni takibe alacaktım ama o kısmı göremedim. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil